Psykologer kan også streve

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 28. mars 2019 20:35

Vi som jobber som psykologer kan av og til føle et press om å være en slags psykisk helses høyborg. Samtidig finnes en utbredt myte om at psykologer stort sett er «klin gærne» og at studievalget er motivert av et ønske om å reparere en selv.

Hold ut!

Av psykolog Nora Svenson Paus, 23. desember 2018 14:55

Jula kan være en vanskelig tid. For noen handler det kanskje mest om å tenke at den går over.

Sint, såret eller slem?

Av psykolog Halvor Wennesland Gravdal, 20. august 2018 22:24

I vår kultur blir sinne ofte sett på som noe negativt. Det er jo sjelden man skriver «jeg er flink til å uttrykke sinne» på en datingside, eller på jobbintervju trekker fram som en positiv egenskap at man ikke er redd for å være sint. Men hvorfor er det sånn?

Om å gi råd

Av psykolog Nora Svenson Paus, 26. juli 2018 14:34

Kan du gi meg et råd for hvordan jeg skal få det bedre? 

Går du i tankefeller?

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 11. juni 2018 20:41

Gikk sjefen forbi deg med sammensnurpet munn og en dyp nyve i panna? Hvis du tenkte «sjefen er sur på meg» kan det hende du gikk i tankefellen personliggjøring og glemte å ta høyde for at sjefen kanskje er skuffet over seg selv, eller sint på sønnens lærer, eller kanskje stresset på grunn av budsjettoverskridelser. Å gå i tankefeller gjør vi alle sammen, men for noen av oss bidrar tankefellene eller tankefeilene til å opprettholde psykiske lidelser.

Når søvn blir vanskelig

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 29. januar 2018 16:14

«Nå kan jeg ikke sovne. Jeg har små hull i øyelokkene» skrev Beate Grimsrud i En dåre fri. Kanskje har du også ligget med øynene lukket men ikke fått sove? Hvis du sliter mye med søvnen, kan du få gode råd mot søvnproblemer i dette blogginnlegget.

Hvorfor skammer vi oss etter å ha opplevd noe overveldende?

Av psykolog Nina Monclair, 5. desember 2017 15:05

Dette innlegget handler om hvordan man kan reagere under og etter en overveldende hendelse, samt hvorfor man ofte opplever skyld og skam i etterkant.

Hva forstår vi når vi forstår en annen?

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 28. november 2017 18:52

Det er ikke alltid så lett å sette ord på hva vi forstår når vi forstår hverandre, men så er det jo heller ikke med ord vi forstår hverandre, sånn først og fremst. 

Lykke

Av psykolog Halvor Wennesland Gravdal, 11. oktober 2017 18:15

Hva er det som egentlig gjør oss lykkelige? Og hva kan jaget etter et lykkelig liv gjøre med oss som mennesker? Innlegget går inn på noen vanlige lykke-hinder de fleste av oss opplever i hverdagen som det kan være vanskelig å oppdage. Videre presenteres et verdibasert perspektiv på lykke som kan gi oss noen ledetråder til en mer meningfull hverdag.

Selvtillit og selvmedfølelse

Av psykolog Håvard Steinde, 23. september 2017 19:23

Både selvtillit og selvmedfølelse spiller en rolle i følelsen av å ha en verdi som menneske. Og er derfor sentrale begreper når det kommer til hvordan vi har det med oss selv. Det er likevel fundamentale forskjeller mellom disse to som er interessante å utforske og som spiller en viktig rolle i mange av psykologiske problemer vi mennesker kan oppleve.