Når søvn blir vanskelig

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 29. januar 2018 16:14

«Nå kan jeg ikke sovne. Jeg har små hull i øyelokkene» skrev Beate Grimsrud i En dåre fri. Kanskje har du også ligget med øynene lukket men ikke fått sove? Hvis du sliter mye med søvnen, kan du få gode råd mot søvnproblemer i dette blogginnlegget.

Hvorfor skammer vi oss etter å ha opplevd noe overveldende?

Av psykolog Nina Monclair, 5. desember 2017 15:05

Dette innlegget handler om hvordan man kan reagere under og etter en overveldende hendelse, samt hvorfor man ofte opplever skyld og skam i etterkant.

Hva forstår vi når vi forstår en annen?

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 28. november 2017 18:52

Det er ikke alltid så lett å sette ord på hva vi forstår når vi forstår hverandre, men så er det jo heller ikke med ord vi forstår hverandre, sånn først og fremst. 

Lykke

Av psykolog Halvor Wennesland Gravdal, 11. oktober 2017 18:15

Hva er det som egentlig gjør oss lykkelige? Og hva kan jaget etter et lykkelig liv gjøre med oss som mennesker? Innlegget går inn på noen vanlige lykke-hinder de fleste av oss opplever i hverdagen som det kan være vanskelig å oppdage. Videre presenteres et verdibasert perspektiv på lykke som kan gi oss noen ledetråder til en mer meningfull hverdag.

Selvtillit og selvmedfølelse

Av psykolog Håvard Steinde, 23. september 2017 19:23

Både selvtillit og selvmedfølelse spiller en rolle i følelsen av å ha en verdi som menneske. Og er derfor sentrale begreper når det kommer til hvordan vi har det med oss selv. Det er likevel fundamentale forskjeller mellom disse to som er interessante å utforske og som spiller en viktig rolle i mange av psykologiske problemer vi mennesker kan oppleve.

Når dype gamle sår skaper nye problemer

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 12. september 2017 17:34

For endel av oss kan det være ekstra vanskelig å oppfatte nøytrale kommentarer som nøytrale, å oppfatte det uskyldige i en spøk, eller å forholde oss rolig når vi er uenig med noen vi er glad i. 

Egenomsorg

Av psykolog Nora Svenson Paus, 22. august 2017 21:32

Hva vil det si å vise omsorg for seg selv? 

Å være den de andre overser

Av psykolog Alicia Thi Nguyen Ryberg, 30. juli 2017 18:51

Vi trenger andre mennesker, men andre mennesker kan også være noe av det farligste som finnes. For vi er også konkurrenter, vi organiserer oss i sosiale hierarkier, og noen ganger beskytter vi oss selv og vår gruppe ved å stenge andre ute.

Øyhopping og følelsesregulering

Av psykolog Nina Monclair, 18. juli 2017 21:54

Oslo psykologkollektivs første bloggpost handler om storfamilien på sydentur. Om varme, svette, irritasjon, og en helt uventet lykkefølelse.